Kencing Tract Jangkitan Relief - Mengapa Cuba UTI Penyembuhan Asli?

Kencing Tract Jangkitan Relief - Mengapa Cuba UTI Penyembuhan Asli?

Ramai penghidap UTI adalah membuang antibiotik mereka dan mencari rawatan alternatif untuk saluran kencing melegakan jangkitan. Adakah awak?

Jika anda telah cuba antibiotik tetapi mempunyai sedikit atau tidak ada nasib, anda tidak keseorangan. Rawatan yang paling biasa untuk jangkitan saluran kencing adalah antibiotik. Malangnya, kira-kira 1 dalam setiap 4 orang yang menggunakan antibiotik akan membangunkan semula minggu jangkitan bulan selepas apa yang dikenali sebagai ubat mereka.

Ini adalah sebahagian sebab mengapa penawar semula jadi UTI telah begitu popular. Dengan kemajuan penyelidikan dalam kesihatan semula jadi, ramai pengguna antibiotik sebelum kini cuba remedi mudah yang mengatasi antibiotik. Jika anda sedang mencari untuk melegakan semula jadi dalam tempoh beberapa jam akan datang, di sini adalah beberapa tips yang mudah.

Mengapa Cuba UTI Penyembuhan Asli?

Saluran kencing anda penuh dengan bakteria. Walau bagaimanapun, membunuh semua bakteria akan menjadi sangat memudaratkan kesihatan anda. Saluran kencing mempunyai bakteria 'baik' dan bakteria 'buruk'. Bakteria baik adalah bertanggungjawab untuk menjaga saluran kencing yang sihat dan seimbang.

Bakteria 'jahat' yang menyebabkan UTI dipanggil E coli. Bakteria ini bertanggungjawab kesakitan dan pembakaran. Dan kerana antibiotik tidak boleh membezakan antara bakteria 'baik' dan 'jahat', ia biasanya akan membunuh semua itu. Hasil daripada mengambil antibiotik boleh menjadi saluran kencing yang tidak seimbang dan tidak sihat dan tekanan yang lebih tahan bakteria 'buruk' pada masa hadapan.

Dan satu-satunya sebab doktor terus menetapkan antibiotik kerana ia adalah pilihan yang terbaik. Malangnya, ramai doktor barat dan pertubuhan perubatan masih percaya ubat semula jadi yang dilarang walaupun ramai yang kini dikaji dan berfungsi!

Berikut adalah beberapa cara cepat untuk mencuba di rumah!

Tips untuk Saluran Kencing Jangkitan Relief

Terdapat banyak perkara-perkara yang telah terbukti berkesan untuk mengubati UTI anda secara semulajadi. Berikut adalah beberapa perkara mudah yang harus bermula hari ini.

1. Pastikan pundi kencing anda memerah kerap dengan meminum air yang banyak. Lelaki perlu minum 120 auns air sepanjang hari dan wanita perlu minum sekurang-kurangnya 90 auns.

2. Anda juga perlu meningkatkan imuniti anda dengan menambah vitamin C, juga dikenali sebagai asid askorbik. Vitamin ini akan meningkatkan imuniti anda untuk melawan jangkitan secara semulajadi dan juga menyimpan pundi kencing anda lebih berasid.

3. Makan semua jenis buah beri telah terbukti memberi manfaat kencing melegakan jangkitan saluran.

4. Anda juga mungkin ingin menambah pasli segar untuk diet anda yang akan bertindak seperti antiseptik semula jadi.

5. Memakai pakaian longgar dan meletakkan pad pemanasan kawasan perut yang lebih rendah juga telah ditunjukkan untuk membantu dengan kesakitan sementara.

6. Walaupun jus kranberi tidak akan menyembuhkan sepenuhnya UTI, ia adalah minuman hebat untuk minum untuk mengepam coli E yang dilampirkan kepada lapisan saluran kencing itu.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar