Asli Menyembuhkan Jangkitan Yis - Bahan-bahan semulajadi yang bermanfaat

Asli Menyembuhkan Jangkitan Yis - Bahan-bahan semulajadi yang bermanfaat

Penawar Jangkitan Yis Asli telah wujud selama berabad-abad. Kejayaan mereka adalah disebabkan oleh satu perkara sahaja. Keberkesanan dan kekurangan mereka kesan sampingan. Ini adalah sangat menarik kepada wanita yang bosan dengan over-the-kaunter ubat-ubatan yang hanya merawat gejala jangkitan yis dan bukannya punca.

Terdapat sebanyak penawar semula jadi jangkitan yis kerana ada budaya, agama dan bahasa. Bahan-bahan dalam ubat-ubatan ini terdiri daripada bahan-bahan yang biasa anda boleh mencari di dalam peti sejuk anda untuk buah-buahan eksotik dari negeri yang jauh. Bagi maksud artikel ini dan demi keringkasan, kita akan menyebut 3 satu yang paling terkenal: Bawang Putih, kismis dan cuka epal cider.

Bawang putih adalah ubat keajaiban alam semula jadi. Ia mempunyai pelbagai tujuan perubatan dan boleh didapati dalam banyak ubat semula jadi dari Barat ke Timur Jauh. Ia juga amat berkesan dalam memerangi jangkitan yis. Resipi yang berbeza-beza, tetapi salah satu yang paling biasa melibatkan membungkus ulas dalam kain kasa dan mengikat dgn benang gigi unwaxed. Langkah seterusnya adalah untuk memasukkan dalam faraj dengan serunding yang tergantung di luar untuk penyingkiran mudah. Bawang putih dimakan (bentuk tambahan mentah atau dalam) juga berkesan.

Plain Yogurt juga amat berkesan dalam menyediakan melegakan gatal-gatal dan terbakar. Ia adalah sangat tidak kemas tetapi berbaloi. Salah satu kaedah yang terlibat menyebarkan yogurt pada vagina. Yang lain melibatkan salutan tampon dengan yogurt dan memasukkan dalam faraj. Apa sahaja yang anda lakukan, tinggal di rumah dan menggunakan pad apabila menggunakan kaedah ini.

Kami datang kepada bahan terakhir kami. Apple cider cuka dicampur dengan air adalah amat berkesan dalam memberikan kelegaan daripada gatal-gatal dan membakar bahawa jangkitan yis menyebabkan

Jika anda tidak selesa dengan mana-mana penawar semula jadi yang anda mencari, berunding dengan doktor anda untuk mendapatkan nasihat, atau hanya tidak menggunakannya. Sentiasa kekal selamat dan menggunakan akal.

Seperti yang dinyatakan di atas terdapat banyak ubat-ubat lain yang sama semula jadi yang boleh didapati. Malangnya terdapat beberapa nasihat berbahaya dicampur ke dalam semua maklumat. Jika ia kedengaran salah, menjauhkan diri! Elakkan ubat yang mempunyai asid borik sebagai bahan-bahan.

Terdapat beberapa program yang berguna di luar sana yang termasuk sebilangan menyeluruh yis semula jadi penawar jangkitan serta panduan kepada perubahan gaya hidup yang akan membantu anda menangani jangkitan yis dalam pelbagai aspek. Mereka menangani punca serta gejala-gejala.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar